Adil Yaşam’ı biz nasıl yaşadık?
Tarım ÇGr’unda Türkiye’deki tarım sorunlarına bakalım derken kooperatifleşememe konusu geldi önümüze.
Kooperatifleşememenin bir anda -bir bulut gibi- altında başka başka konuları da gölgelediği resmi çıktı ortaya. Resimde insanların kendilerini eşref-i mahlukat sanmaları nedeniyle, aslında tam da kendilerine ne büyük kötülükler yaptıkları göründü. Yalnızca kendilerine değil, çocuklarına, torunlarına, torunlarının torunlarına uzanan bir kötülük.
İnsanın, başka insanların, bitkilerin, hayvanların, dağın, taşın, ırmakların, BÜTÜNÜN hakkını gaspettikçe kendi kendisinin kuyusunu kazdığını görür gibi olduk.
Sonra, bu resmi yakınımızdaki insanlara gösterebilirsek “iyi” bir iş yapmış olacağımızı düşündük. Yayılmaya, resmi yaygınlaştırmaya çalıştık. “Bütünün haklarını” hep birlikte konuşup, tanımlayıp, değişik fikirleri de resmin içine almak üzere önce İstanbul Büyükşehir belediyesinden bir ekip ile yola çıktık. Zoom toplantıları, iş programları yaptık. Bunu daha sonra İzmir Büyükşehir belediyesi, Çaycuma belediyesi , Good4trust, Hedef Nobel Platformu, Allianz, Afet Dayanışma, Serdar Savaş ve Erdemli Yurttaş Platformu gibi çok sayıda grupların kurucuları veya onların bu konu için tayin ettikleri ekipleri ile zoom toplantıları, yazışmalar takip etti.
Adil Yaşam ilkelerini yaygınlaştırma yolculuğumuzda artık bir web sitesi aracımız olsun diyerek adilyasam.net’i kurguladık. Logosundan başlayarak, sitenin görünümü, içerikleri, AY’ın olmazsa olmaz konuları, nasıl yapsak da çok kişi hem okusun, hem düşünsün, hem katkıda bulunsun ve hep biraz daha ileriye götürsün diye teknik ekiple de işbirliği yaparak bugünkü istasyona geldik. Daha çok gidecek yerlerimiz var…
16 Aralık 2022